Reskontra

reskontra

Om reskontra. Kundreskontra och Leverantörsreskontra ger dig en fullständig översikt över alla öppna reskontraposter som har registrerats och gör det därmed lättare att följa upp betalningen. Bokföring på ett konto som har givits reskontrafunktioner i Kontoplanen blir automatisk bokförda både i Huvudbok och i Reskontra. Definition och förklaring av Reskontra, Kundreskontra, Leverantörsreskontra, Lönereskontra etc. Heltäckande förklaringar av redovisningsbegrepp - gratis ekonomiguide för företagare. Jag brukar förklara för mina kunder att en reskontra är en sidoordnad bokföring och en modul i ett redovisningsprogram. Det är företagets storlek och behov som styr antalet reskontror. Att upprätta en reskontra är ingenting du hittar svaret på i bokföringslagen, men det är ett bra och effektivt hjälpmedel i.

Reskontra Video

Laskutus, reskontra ja tilioinnit

Reskontra - (det

Kunden får då ett konto eller en sida i bokföringen där all information finns för kundfakturor och påminnelser. Får du några träffar så kolla upp och justera eventuellt dessa verifikationer. I reskontran registreras det först angivna datumet och i redovisningen bokförs verifikatet med det sist angivna datumet. Fyll i din e-post i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för vårt nyhetsbrev. Reskontra innebär att ett bokföringskonto ytterligare specificeras. Huvudbok för kontona kundfordringar och leverantörsskulder skriver du ut för perioden till om du vill göra en avstämning för november Företagets behov styr detta. Glöm inte att avmarkera rutan när du är klar med din justering. Den ger dig även möjlighet att följa upp statistik på olika inköp. Du kan möjligen härleda differensen till en viss kund eller leverantör. Det finns många användbara karl jularbo hugo boss klocka välja, t ex Kundreskontra, obetalda och Fakturalista för ip man 3 full movie online free samt Betalningsförslag och Spärrlista för leverantörsreskontran. Som hjälp finns det ofta många bra bokföringsprogram där det går enkelt att koppla den ordinarie bokföringen till en reskontra. Det kan ske genom ett kundnummer, ett anställningsnummer etc. reskontra

Reskontra - ses

Läs mer i Valutahantering i reskontran. Sidan redigerades senast den 24 mars kl. Denna reskontra används på samma sätt som kundreskontran, bara med information om leverantörerna istället för om kunderna. Kopplingen mellan den vanliga bokföringen och den specifika informationen på en reskontra är oftast ett kundnummer anställningsnummer, projektnummer eller liknande. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *